Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τη δίωξη προς το πρόσωπό του, μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αλλά και του μπαράζ αντιδράσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, σημείωσε ότι «δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε αυτός και η παρέα του να φτάσει σε τέτοιο σημείο αλητείας ώστε να εκτοξεύει απειλές και να δίνει εντολές για τη δίωξή μου». Συμπλήρωσε δε, ότι «αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και ξεφεύγουν από μία ανθρώπινη σχέση. Βγάζουν μίσος και χολή εναντίον μου γιατί ενοχλούνται από την αντιπολιτευτική μας φωνή».

Σε ό, τι αφορά τη στοχοποίηση περισσότερων ανθρώπων από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «μαζί με εμένα διώκονται και άλλα τέσσερις συναγωνιστές». Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΛΑΕ διευκρίνισε πως «ο ένας προέρχεται από τη Λαϊκή Ενότητα, οι άλλοι δύο από το κίνημα «Δεν Πληρώνω» ενώ υπάρχει και ένας ανένταχτος που βρίσκεται στο στόχαστρό τους».

«Η κυβέρνηση εξαπατά τον λαό»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει αγώνες και αντιστάσεις που αναπτύσσονται γύρω από τους πλειστηριασμούς γιατί φοβάται ότι, αν εξαπλωθεί το κύμα, ακυρώνεται η πολιτική της και θα έχουμε ανατροπή στη χώρα. Έχουμε 18 πρώτες κατοικίες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η κυβέρνηση λέει ψέματα και εξαπατά τον λαό!», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για το ενδεχόμενο διώξεων εις βάρος άλλων πολιτών σημειώνοντας ότι υπάρχει ζήτημα στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος εξαιτίας της ίδιας της κυβέρνησης. «Άμα παρακολουθούν εμένα, καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνεται και με άλλους. Τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας», επισήμανε.