Έντονους προπηλακισμούς δέχτηκε σήμερα στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας και ο ίδιος βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες και το eleftheriaonline.gr, ομάδα νεαρών που αποτελούνταν από τουλάχιστον 30 άτομα και φαίνεται να ανήκουν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών επιτέθηκαν στον βουλευτή έξω από το γήπεδο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι δράστες χτυπούσαν τον βουλευτή ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν και καδρόνια. 

Με δήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ανέφερε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Αυτήν ώρα ο βουλευτής βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές ατόμων και η υπόθεση διερευνάται.

Ανακοίνωση Μεγάρου Μαξίμου

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα Δημοκρατία

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».