Στις δηλώσεις Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής του στο υπουργείο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε:

«Με τους ΑΝΕΛ και με τον κ. Καμμένο έχουμε κάνει μια συμφωνία συγκεκριμένη και υλοποιείται με τον καλύτερο και τον πιο έντιμο τρόπο να βγει η χώρα από τα μνημόνια και το καταφέραμε και να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Αυτό με έντιμο τρόπο υλοποιείται, προφανώς έχουμε διαφορές και διαφορετικές αφετηρίες πολιτικές αυτό όμως ήταν και ένα πείραμα πολύ μεγάλο και πρέπει να αξιολογηθεί ότι σε μια δύσκολη περίοδο καταφέραμε από διαφορετική πολιτική αφετηρία ένα πολύ βασικό στόχο. Δεν κρύψαμε τις διαφορές. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που έχει γίνει θεωρούμε όλοι ότι λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα πολλών χρόνων, άλλοι είχαν την ευθύνη σήμερα έχουν κάνει χοντρή κωλοτούμπα σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις τους. Βοηθά την οικονομική ανάπτυξη της Μακεδονίας και διαμορφώνει τοπίο ειρηνικής συνύπαρξης σε μια ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων.»

Για το θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο κ. Ρήγας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα: «Γιατι έρχεται μια συμφωνία από εκεί και πέρα το αν θα γίνει και το τι θα γίνει υπάρχουν διαδικασίες στη Βουλή. Αφήστε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα γιατί εκτιμώ ότι και ο κ. Καμμένος και ο πολιτικός χώρος αυτός θα πρυτανεύσει στη σκέψη τους η ολοκλήρωση της θητείας και πρυτανεύει κυρίως η εκπλήρωση της προσπάθειας αυτής για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και να μην επανέλθει πια το παλιό πολιτικό σύστημα. Ο καθένας θα έχει τη σκέψη του, εμάς αυτή είναι η σκέψη μας και υπάρχει άψογη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχοντας γνώση των μεγάλων ή μικρών διαφορών που υπάρχουν λόγω της διαφορετικής πολιτικής αφετηρίας.»

Για την υπόθεση της ΕΡΤ

Αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Καρτερού για την αναταραχή που συνέβη στην ΕΡΤ μετά τα λεγόμενα του κ. Καψώχα, ο κ. Ρήγας είπε: «Να δεχτούμε ότι στη δημοκρατία μπορεί να έχουν άποψη και μπορούν να την εκφράσουν οι δημοσιογράφοι. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δεχτεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς από δημοσιογράφους οι οποίοι παίρνουν και την ευθύνη αυτών που λένε. Το ότι ανοίγεται ένα θέμα για τις θέσεις ενός δημοσιογράφου τις οποίες είπε και είναι δικαίωμά του να τις πει, και να ανοίγεται ένα θέμα από την ΕΣΗΕΑ από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν από άλλα μέσα-δημοσιογράφους έχουν ειπωθεί βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και βαρύτατα πράγματα και δεν έχει επιληφθεί ούτε η ΕΣΗΕΑ ούτε μίλησε κανένας να πει τίποτα. Με συγχωρείτε δημιουργούμε ένα θέμα.»

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να μπει ένα τέρμα με τα εμπάργκο στα τηλεοπτικά κανάλια: «Είναι χυδαία η επίθεση την οποία δεχόμαστε από μια σειρά μέσων και προσωπικές στοχοποιήσεις και χωρίς στοιχεία και όταν έχουν πάει δικαστικά κάποιες έχουν ζητήσει και συγνώμη. Άρα έχουμε μια κατάσταση στην οποία εμείς δεν κάναμε ούτε εμπάργκο ούτε τίποτα άλλο μόνο σε ακραία περίπτωση είπαμε ότι δεν γίνεται έτσι. Η ΝΔ δεν μπορεί να απαξιώνει το σύνολο της δημόσιας τηλεόρασης, δεν κάνει καλό. Δικαιούμαι να πω ότι δεν θέλει δημόσια τηλεόραση, χειραγώγηση του Τύπου θέλει. Μας εγκαλούν όταν δεν υπήρχε ενημέρωση καμία, ήταν καθοδηγούμενη και μιλάνε σήμερα για καθοδηγούμενη ενημέρωση. Υπάρχει η δημόσια τηλεόραση η οποία εκφράζει το σύνολο των πολιτών, έχει τον πλουραλισμό θέλουν και αυτό το κανάλι να το βάλουν στην ίδια λογική που εξυπηρετούνται μέσα από τα ιδιωτικά κανάλια.

Όταν υπάρχουν χυδαίες απόψεις οι οποίες αφορούν πρόσωπα όχι επί πολιτικής είτε επί προσωπικού είτε κάτω από τη μέση εκεί βεβαίως πρέπει να επιληφθούν όργανα και πρέπει να αντιδράσει και το πολιτικό σύστημα άλλο αυτό και άλλο όταν μιλάς επί πολιτικής.»