Από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς θα έρθει η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου αναμένεται να επαναλάβει τις προκλητικές απόψεις του περί «Μακεδόνων», «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», που «πατάνε» ωστόσο πάνω στη συμφωνία που υπέγραψε πανηγυρικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ θα απαντήσει συνολικά τόσο στον κ. Ζάεφ, όσο και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, η γραμματεία διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Βαλκάνια: Τα νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Η σχέση με την Αλβανία και ο ρόλος της Βουλγαρίας στην περιοχή».

Ομιλητές θα είναι ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Σπύρος Λίτσας και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει στην εκδήλωση ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το συντονισμό θα έχει ο Γιάννης Σμυρλής, γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.