Στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στην Ευρωβουλή. Απαντώντας σε τοποθέτηση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, είπε ότι «3-4.000 χιλιάδες ακραίοι διαδήλωσαν», γεγονός που -όπως είπε «δεν είχε καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια του Φλεβάρη».

Βέβαια τα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου είχαν χαρακτηριστεί από τον ίδιο και την κυβέρνησή του ως συγκεντρώσεις ακραίων.

Τη θέση για ακραίους είχε επαναλάβει ο ίδιος και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει εκείνους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για το όνομα της Μακεδονίας «ακραίους», που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, επιρρίπτοντας επί της ουσίας τις ευθύνες για τα επεισόδια στους διαδηλωτές και όχι στην αστυνομία.

«Αυτοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δεν σέβονται τον διάλογο, την αντίθετη άποψη» είπε για τους διαδηλωτές, παρά το γεγονός ότι ούτε η κυβέρνηση έκανε διάλογο με την κοινωνία ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προχώρησε, δε, στη νουθεσία οι πολίτες «να επεξεργάζονται περισσότερο την αντίθετη άποψη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πολύ σύντομα εκείνοι που διαφωνούν θα αντιληφθούν τα οφέλη».