Μου το είπαν και δεν το πίστευα, γράφει στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Ο Τσίπρας δεν πετσόκοψε μόνο τους δικαιούχους επιδότησης ενοικίου στο μισό, αλλά αυτό το παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη και ως μεγάλη παροχή. Απίστευτα πράγματα. Έχει ποσοστικοποιήσει σε νόμο, τον 4472, τον αριθμό των δικαιούχων που ψήφισε πέρυσι στο Βελλίδειο έκοψε τους μισούς δικαιούχους και το εμφάνισε ως μέτρο υπέρ των αναξιοπαθούντων. Απίθανα πράγματα.»

Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 19 Μαΐου 2017 και στο άρθρο 3 αναφέρει: «Επίδομα Στέγασης: Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεσπίζει Επίδομα Στέγασης για έως και εξακόσιες χιλιάδες (600.000) νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας».

Στις 15 Ιουνίου 2018 με κοινή υπουργική απόφαση (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αχτσιόγλου, Φωτίου, Σκουρλέτης) καθορίζονταν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το επίδομα στέγασης «για έως και 600.000 νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας».

Όμως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε για εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Και αναρωτιέται ο Γ.Παπαχρήστος: «Τώρα γιατί και πώς οι 300.000 άνθρωποι που δικαιωματικά θα έπαιρναν το επίδομα ενοικίου δεν θα το λάβουν, αυτό είναι ένα ακόμη από τα μυστήρια της 'παπατζίδικης' κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης, αν ο νόμος προέβλεπε αρχικά ένα κονδύλι ύψους 600 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους, τώρα που θα το πάρουν οι μισοί, σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα 300 εκατ. ευρώ αδιάθετα;»