Τα δικά του μηνύματα στέλνει για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ, με φόντο τα όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ και την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα για την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Ρέγκλινγκ επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. «Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές. Αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουν αποφασιστεί, στην περίπτωση που τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως έχει συμφωνηθεί. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πιο πρόσφατες συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Το επίπεδο του χρέους μπορεί να φαίνεται τρομακτικά υψηλό, ωστόσο η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι ωριμάνσεις των δανείων είναι πολύ μακροπρόθεσμες και τα επιτόκια των δανείων είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι στις περισσότερες άλλες χώρες.»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το 2015 η Ελλάδα ήταν λίγα λεπτά μακριά από το Grexit. Σε παλαιότερη τοποθέτησή του ο Γερμανός αξιωματούχος είχε πει ανοικτά ότι η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015, επεισόδιο που κοστολογείται στα 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ.