Για τις εκλογές, τις ευρωεκλογές, την  τοποθέτηση Μεϊμαράκη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου,  αλλά και για την σκέψη του μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Ο κ. Κύρτσος αναφερόμενος αρχικά στην επιλογή Μεϊμαράκη ως επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, την χαρακτήρισε πολύ θετική και σημείωσε:  «Θεωρώ πολύ θετική αυτή την κίνηση, ενισχύει την εσωτερική πολιτική διάσταση της ευρωεκλογικής αναμέτρησης, που δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Αν θα πάμε γρήγορα σε εκλογές, αν θα υπάρξουν ταυτόχρονα ευρωεκλογές με βουλευτικές εκλογές ή θα πάνε αργότερα οι βουλευτικές εκλογές, όλα είναι ρευστά. Ο Μεϊμαράκης έχει προσφέρει πάρα πολλά στη ΝΔ, είναι ο άνθρωπος που σε  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κράτησε την πτώση της ΝΔ και είναι ένας άνθρωπος που στέλνει το μήνυμα του κεντρώου ανοίγματος της Κεντροδεξιάς της ΝΔ επομένως έχει πάρα πολλά να προσφέρει βέβαια και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό του με δυναμικό τρόπο.

Ερωτηθείς αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην ευρωβουλή, απάντησε: «Ο πρόεδρος αποφασίζει δηλαδή ανάλογα με το χρονικό προσδιορισμό και τι θέλουμε να κάνουμε, υποθέτω ότι θα με αξιοποιήσει, έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του, τον εκτιμώ και με εκτιμάει.  Στην ευρωβουλή αισθάνομαι πολύ άνετα και επειδή έρχονται μεγάλοι αγώνες δηλαδή το επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το σημερινό στη σύνδεσή του και θα χρειάζονται ελιγμοί, θα χρειάζεται ενημέρωση, θα χρειάζεται συντονισμός με άλλες πολιτικές ομάδες για να περνάνε αποφάσεις και πολιτικές που αφορούν την Ελλάδα   είναι ένα πεδίο στο οποίο έχω εκπαιδευτεί και νομίζω ότι είμαι αρκετά καλός από εκεί και πέρα θα τα δει η ηγεσία.

Σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης και την παροχολογία ο κ. Κύρτσος σχολίασε: «Θεωρώ ότι ο Μητσοτάκης είναι σε θέση να δημιουργήσει μια θετική δυναμική. Ο κόσμος έχει πληρώσει τα δίδακτρα με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια βίαιη ωρίμανση επομένως θα υπάρξει μια κατανόηση, δεν θα περιμένουνε θαύματα, θα περιμένουν όμως σταδιακή βελτίωση με συγκεκριμένες κινήσεις. Εμείς είμαστε ρεαλιστές στις προσεγγίσεις μας, δεν υποσχόμαστε δηλαδή πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε.  Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φάση ιδεολογικής και πολιτικής παρακμής, τώρα καλύπτεται αυτό πίσω από τις πολυτέλειες τις εξουσίες τις δυνατότητες που δίνει, τα κυκλώματα κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση ιδεολογικά και πολιτικά απογυμνωμένος δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ισχυρός αντίπαλος για μια ΝΔ που θα έχει βρει όμως τον κυβερνητικό βηματισμό της. 

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ, εκτίμησε πως «Εγώ είπα ότι έχω έρθει σε επαφή με παράγοντες των Βρυξελλών οι οποίοι μάλιστα έχουν υπογραφή στα ελληνικά πράγματα οι οποίοι διερευνούν όλα τα σενάρια, δεν είπα ότι προωθούν το σενάριο. Η απάντηση που δίνω είναι ότι αυτά μπορεί να ισχύουν στη Γερμανία αποκλείεται να ισχύσουν στην Ελλάδα γιατί μεταξύ των άλλων αν συνέβαινε αυτό το οποίο το θεωρώ αδιανόητο, θα προκαλούσε τεράστια κρίση αξιοπιστίας και στους δύο πολιτικούς φορείς και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα επομένως θα άνοιγε το δρόμο για την επικράτηση ακραίων αντισυστημικών δυνάμεων. Άρα αυτό που λεω στις Βρυξέλλες είναι «ξεχάστε το», αυτή είναι η γραμμή μου και επιμένω».