Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τοποθετήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά έκανε λόγο για μείωση των κύριων ασφαλιστικών εισφορών από το 20% που είναι σήμερα στο 15% σε βάθος τετραετίας ενώ άξιο λόγου επίσης ήταν και το κυβερνητικό σχήμα το οποίο πρόκειται να υιοθετήσει σε περίπτωση που τον εκλέξει ο ελληνικός λαός το οποίο θα περιέχει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς που δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά θα προέρχονται μέσα από την κοινωνία και από τον επιχειρηματικό χώρο καθώς επίσης θα καταργήσει τον θεσμό των αναπληρωτών υπουργών. 

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την υπόθεση Φλώρου:


Πρωτοφανές το χθεσινο περιστατικό με την κυρία Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο έκανε. Αυτή είναι η στρατηγική του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι ταυτισμένος με τον Κώστα Βαξεβανη που λειτουργεί ως βραχίωνας λάσπης για τους πολιτικούς αντιπάλους.


Η Νδ δε θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση, η λογική αυτή έχει ευρύτερες επιπτώσεις.


Για συλλήψεις σε ανάλογες περιπτώσεις

Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου ούτε με αυτόφωρα. Για τέτοιες υποθέσεις υπάρχει η αστική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εγώ στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα είναι σόου με ένα και μοναδικό σκοπό: να φιμωθεί η αντιπολίτευση.
Η ΝΔ όμως ούτε τρομοκρατείται ούτε φιμώνεται.


Για τον νόμο Παρασκευόπουλου


Ο νόμος Παρασκευόπουλου Θα καταργηθεί. Δεν είναι δυνατόν με οριζόντιες διαδικασίες/ διατάξεις να αποφυλακίζονται χιλιάδες. Στατιστικές μελέτες μιλάνε για 12.000 αποφυλακίσεις. Θα επανέλθει η ασφάλεια. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με την τρομοκρατία για παράδειγμα και οι φυλακές υψίστης ασφάλειας τύπου Γ’ θα επανέλθουν.
Σήμερα ο Κορυδαλλός συντονίζει το έγκλημα, αυτό θα σταματήσει.
Δε γίνεται κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε 20 χρόνια να βγαίνουν στα 2 για παράδειγμα.


Για Δημητριάδη:


Με την κατάθεση του ο κ. Δημητριάδης βοήθησε να φυλακιστεί ο Φλώρος τα υπόλοιπα θα λυθούν στα δικαστήρια με τον κ. Βαξεβάνη.
Θα ήταν καλό ωστόσο να μπει ενα τέλος στην ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης των πολιτικών αντιπάλων.
Η στρατηγική αυτή εκπορεύεται μέσα από το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας και ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ακριβώς το ίδιο.


Για τη ΔΕΘ και τις παροχές


Πιστεύουμε το πρόγραμμα μας, θέλουμε να μειώσουμε την φορολογική επιβάρυνση προς τους συμπολίτες μας.
Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν πιστεύει κάνεις τον κ. Τσίπρα πλέον. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τόσα τα οποία δεν τήρησε πριν γίνει πρωθυπουργός. Δεν θα διστάσει να υποσχεθεί πολλά περισσότερα τώρα που γνωρίζει πως βρίσκεται πίσω.


Για Νόμο Κατρούγκαλου

Αλλαγή ανταποδοτικότητας στις συντάξεις προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο περισσότερο δουλεύει κανείς τόσο περισσότερο υψηλή θα είναι η σύνταξη που θα παίρνει.
Μείωση εντός τεσσάρων χρονών των εισφορών που πληρώνουν οι πολίτες στο 15% από το 20% που είναι σήμερα.


Για τον ανασχηματισμό

«Πέρασε και δεν ακούμπησε» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμός, ενώ περιέγραψε και το δικό του υπουργικό συμβούλιο.

«Θα έχουμε μικρότερο υπουργικό συμβούλιο, δε θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. Θα υπάρχουν υπουργεία με κανέναν ή με έναν υφυπουργό και με πολλές συγχωνεύσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα το ανακοινώσω εγκαίρως. Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από μένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δε θα βρείτε πολλά. Θα δείτε πρόσωπα που δεν είναι ταυτισμένα με την ΝΔ και δε θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια. Καλή η επικοινωνία αλλά η κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της».

Για το σκοπιανό

«Στο σκοπιανό η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα στην πΓΔΜ και τόνισε ότι η ΝΔ δε θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

«Θέλω να ρωτήσω τους συμπολίτες μας τι αισθάνονται όταν ο κ. Ζάεφ λέει ότι είναι «Μακεδόνας». Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή αν δεν έχει κυρωθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να την αλλάξουμε. Αν η συμφωνία θα έχει κυρωθεί, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αν δεν έχει κυρωθεί τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Ειδικά για το ΝΑΤΟ η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Κάναμε ό,τι περνούσαμε από το χέρι μας για να μην περάσει η συμφωνία, μέχρι και πρόταση μομφής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πέρυσι, άλλα ο κ. Γαβρόγλου. Το σύστημα Γαβρόγλου αμφισβητεί την αδιαβλητότητα. Ζητώ και δημόσια να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα επιλογής για 2 χρόνια, μέχρι να διορθώσει άλλες πτυχές στα Πανεπιστήμια, ενώ θα πρέπει ο υπουργός Παιδείας να παραμείνει για 4 χρόνια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, εγώ θα ευχόμουν νωρίτερα» ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.