Στην τελική ευθεία πριν από τις εθνικές εκλογές, με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να περιλαμβάνει πρόσωπα ευρύτερης απήχησης στην κοινωνία και υψηλού συμβολισμού για το κόμμα.

Μπορεί η συζήτηση για το Επικρατείας να μοιάζει πρόωρη, αλλά στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης και μπορεί να προκηρύξει εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες έχουν προχωρήσει, με πρώτες φυσικά τις πέντε περιφέρειες που προέκυψαν από τη διάσπαση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. Από τη συζήτηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο παραδοσιακά στέλνει το μήνυμα της πολιτικής εικόνας που θέλει να εκπέμψει ο εκάστοτε αρχηγός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις, ακόμα και στους στενούς του συνεργάτες, ως προς τα 12 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και ως προς τα 5 που θεωρείται ότι θα είναι εκλέξιμα. Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν, ορισμένα ονόματα να έχουν ένα σχετικό προβάδισμα για τη λίστα αυτή.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το ΣΑΒΒΑΤΟ στα περίπτερα όλης της χώρας