Το σενάριο που πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Παραπολιτικά, εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκε με αποφάση της ηγετικής ομάδας της Πειραιώς και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφορά στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας και του Γιώργου Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ για τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ανέφερε: 

"Οι ενδιαφερόµενοι ναι µεν προσπαθούν να πάρουν το χρίσµα από το Μοσχάτο, αλλά παράλληλα κινούνται στη λογική των συµµαχιών, µιας και δεν είναι λίγοι αυτοί από τους έµπειρους της Αυτοδιοίκησης που διαµηνύουν ότι, για να κερδηθεί η συγκεκριµένη εκλογική µάχη από τη Ν∆, χρειάζεται ευρεία συµµαχία προσώπων που έχουν «ένσηµα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Μοσχάτο, η οµάδα αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων έχει συγκροτηθεί µε προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής και έµπειρο στα αυτοδιοικητικά, Νικήτα Κακλαµάνη.

Η περίπτωση του δηµάρχου Αµαρουσίου και προέδρου της ΚΕ∆Ε, Γ. Πατούλη, είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος, ενώ δήλωνε ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήµο της Αθήνας, στην Πειραιώς φαίνεται ότι προτιμούν να εκτεθεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης µε τη στήριξη του κόµµατος, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό πρόσωπο, που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που θα συμβάλουν στη νίκη του έναντι της απαξιωμένης κ. Δούρου. Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κλειδωμένη» από την Πειραιώς υποψηφιότητα Πατούλη και απομένει η επίσημη ανακοίνωση. Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης φαίνεται ότι τώρα ετοιμάζει το έδαφος για την Περιφέρεια, έχοντας «δώσει τα χέρια» με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη."

Όσο για τον νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η εφημερίδα αλλά και το parapolitika.gr έχει επανειλημμένως αναφέρει σχετικά: "Όσο για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, το όνομα του οποίου ακούγεται σταθερά, γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσει και όλα οδηγούν στην υποψηφιότητα του για τον δήμο της Αθήνας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν με βεβαιότητα ότι αν θέσει υποψηφιότητα τελικά ο Κώστας Μπακογιάννης, τότε το «χρίσμα» του κόμματος θα πάει σε αυτόν, με τον Γιώργο Πατούλη να οδεύει στην περιφέρεια Αττικής."

Μαλιστα σε τελευταία του συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1, ήταν η πρώτη φορά που δήλωσε ότι το σκέφτεται και συγκεκριμένα τόνισε ότι "Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομα μου για το Δήμο Αθηναίων, δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό, το σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι όμως ξέρω πάρα πολύ καλά πως η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και αυτή είναι μια αποφαση την οποία θα την πάρω τη σωστή στιγμή και προφανώς θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω που είναι η δουλειά μου."