Η γενική δηµοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφηκε και σε προηγούµενο ρεπορτάζ των «Π», αντικατοπτρίζει τις τεράστιες απώλειες που καταγράφει το κυβερνών κόµµα σε όλη την επικράτεια µε πιο χαρακτηριστική περίπτωση την εξής:

(α) Ακόµα και σε λίγες περιφέρειες όπου διατηρεί την πρώτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι απώλειές του είναι τόσο µεγάλες, που η διαφορά του από τη Ν.∆. εµπίπτει στο περιθώριο του στατιστικού λάθους, µε τη Νέα ∆ηµοκρατία να έχει καλύψει τη µεγάλη διαφορά που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αντίστοιχες περιφέρειες, κατά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015.

(β) Επιπλέον, σε περιφέρεια όπου φαίνεται ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και µε µικρή διαφορά (στα Ιόνια Νησιά), στη δηµοτικότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πιο πρόσφατη δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Kappa Research στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να προηγείται µε ποσοστό 20,3%, όµως η απόστασή του από τη Νέα ∆ηµοκρατία (20,1%) είναι 0,2 ποσοστιαίες µονάδες. ∆ηλαδή, όπως προαναφέρθηκε, η διαφορά είναι σε πλαίσιο στατιστικού λάθους

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Για να γίνουν οι σωστές αξιολογήσεις των απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπενθυµίσουµε ότι στις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, στην Κεφαλλονιά, λ.χ., η διαφορά που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆. ήταν 6,40 ποσοστιαίες µονάδες (33,95 έναντι 27,55%), ενώ στην Κέρκυρα η αντίστοιχη διαφορά ήταν 18,6 ποσοστιαίες µονάδες (40,59% έναντι 22,19%)!

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας