Το χθεσινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, στην Ιθάκη σχολίασε με δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Εγώ είδα τον κ. Τσίπρα με καψαλισμένα τα φτερά. Είδα έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κανένα όραμα για την Ελλάδα του αύριο” είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8

“Δεν μας είπε λέξη για το πώς φαντάζεται αυτή τη χώρα όταν πια κλείσει η χρηματοδότηση την οποία είχαμε μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των μνημονίων. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην ξέρει ότι αυτό το οποίο έκλεισε είναι η χρηματοδότηση την οποία είχαμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας με χαμηλά επιτόκια. Αντίθετα, από εδώ και πέρα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να βγαίνουμε στις αγορές, οι αγορές θα μας κρίνουν πάρα πολύ αυστηρά σε ένα ευρύτερα δυσμενές περιβάλλον... Έχουν περάσει 3,5 χρόνια, το τρίτο μνημόνιο έχει κοστίσει πρόσθετα 100 δισ. ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού, έχει πληρώσει ο Έλληνας τους απολύτως τρελούς φόρους, τις εισφορές, έχει μειωθεί η δυναμική της ανάπτυξης... Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι παρά ταύτα έχουμε τη δυνατότητα οικονομικά να κάνουμε τις φοροελαφρύνσεις”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

“Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται να μεγαλώσει την πίτα, για να μεγαλώσουμε την πίτα πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις, πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στη δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας”.

“Εμένα με απογοήτευσε τρομερά ο κ. Τσίπρας χθες, όχι γιατί είχα καμία ψευδαίσθηση για το τι θα πει, αλλά διότι έβλεπα έναν άνθρωπο νέο, ο οποίος χρησιμοποίησε τον πιο παλιακό πολιτικό λόγο που μπορούσε ποτέ να χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος το 2018” σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αλλάξει πολιτική επειδή πλησιάζουν οι εκλογές... Η Ελλάδα θέλει σκληρή δουλειά, θέλει σχέδιο, χρειάζεται μία κυβέρνηση αποφασισμένη, μία κυβέρνηση με σχέδιο, με πρόγραμμα, με όραμα... Η ΝΔ θέλει τη μεσαία τάξη ξανά στο προσκήνιο” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.