Το δρόμο της εξόδου προς τον Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές του ΑΝΕΛ έδειξε και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας πως με την «έξοδο» της χώρας «δεν συντρέχουν πλέον οι συνθήκες συμμαχίες».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και απαντώντας σχετικά με τη συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «οι συνθήκες που επέβαλαν αυτή την τακτική συμμαχία δεν συντρέχουν πια».

«Αλλάξαμε ιστορική σελίδα και ο καθένας θα κάνει τους λογαριασμούς του και θα πορευτεί» τόνισε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας μια θέση παλαιότερη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία η λήξη του προγράμματος στήριξης σηματοδοτεί και αλλαγές σε ότι αφορά τις συμμαχίες και τις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν κατά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.  

Στη συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε και τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου ασκώντας κριτική στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, εν τούτοις κράτησε αποστάσεις από όλους όσοι εμφανίζονται να ζητούν την απομάκρυνση του  ή την παραίτησή του. Μάλιστα σημείωσε ότι «ούτε εγώ τον διόρισα ούτε εξελέγη. Γι αυτό και δεν μπορώ να ζητήσω την παραίτησή του».  

Τέλος, επανέλαβε με τη σειρά του το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, όπως αυτό καθορίσθηκε τις προηγούμενες ημέρες και προβλέπει τη δημιουργία διχαστικού και πολωτικού κλίματος, επιτιθέμενος στη Ν.Δ. και στελέχη της.