Τα πυρά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή το διάγγελμά του από την Ιθάκη για το... τέλος των Μνημονίων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «παράσταση» που προκαλεί θλίψη και οργή ενώ, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδίστακτο μνηστήρα της εξουσίας», «Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν» σχολίασε δηκτικά το ΚΚΕ. «Νέα αρχή και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πράγματα ασύμβατα» αναφέρει Το Ποτάμι.

Μητσοτάκης για διάγγελμα Τσίπρα: Η παρέα του Μαξίμου εξαπάτησε, δοκιμάστηκε και απέτυχε

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε λόγο για «ψευτικό συμβολισμό της Ιθάκης», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό  ότι «σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα», όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου.

«Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «προκαλεί μόνο θλίψη και οργή». «Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες», προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Γεννηματά: Αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας ο Τσίπρας

«Αδίστακτο μνηστήρα της εξουσίας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης.

Είναι ένας «αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, καλώντας για εθνική αφύπνιση.

ΚΚΕ: Θεατρινισμοί Τσίπρα

«Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν", ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν "νέα εποχή" βασίζεται πάνω στα "αποκαΐδια" των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στην Ιθάκη, προσθέτοντας ότι «η επόμενη μέρα θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης, αφού θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε όσους θεατρινισμούς κι αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας».

Ποτάμι για διάγγελμα: Οι Έλληνες θυμούνται πώς πολιτεύθηκε ο κ.Τσίπρας

 Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.  «Οι Έλληνες όντως δεν είναι λωτοφάγοι. Θυμούνται πώς πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας από την αρχή της κρίσης. Θυμούνται τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του για τις αιτίες.

Θυμούνται τους ατελείωτους καταλόγους με τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Θυμούνται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαδήλωναν μαζί στις πλατείες, πλάι πλάι με φασίστες και μπαχαλάκηδες. Και ξέρουν κυρίως ότι η τυχοδιωκτική διακυβέρνηση του '15 φόρτωσε στη χώρα άλλο ένα μνημόνιο και ζημιά πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.  

Ένωση Κεντρώων: «Κανένα ουσιώδες βήμα για ανάκαμψη της οικονομίας»

Γίνονται σήμερα κάποιοι εορτασμοί για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Βέβαια, το πένθος από τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δεν επιτρέπει ούτε θριαμβολογίες ούτε πανηγυρισμούς. Και η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνόντες αναφέρει η Ένωσης Κεντρώων.

Θεοχαρόπουλος:Η Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Η Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Επικοινωνιακή προπαγάνδα με έναν διχαστικό λόγο χωρίς όριο. Το τεχνητό success story του κ. Τσίπρα δεν πείθει πλέον κανέναν. Πράγματι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε τις ομολογημένες αυταπάτες από τον κ. Τσίπρα που έφεραν το τρίτο μνημόνιο και όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα αυτής της τριετίας» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αυγενάκης: Διχαστικό το διάγγελμα Τσίπρα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Απομονωμένο και μακριά από τον λαό, ξεκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο κ. Αυγενάκης τονίζοντας ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας: «Προέβη σε ένα ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ρίχνοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεχνώντας προφανώς πως δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους. Είπε μάλιστα πως, μετά από οκτώ και πλέον χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα έπρεπε ο ασθενής να είναι πιο υγιής από πριν».

Βενιζέλος για Τσίπρα: Κινήθηκε στον αγαπημένο του χώρο, της μυθολογίας

«Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα σε 4ο μνημόνιο και σε ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον

Το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα στην ιστορική Ιθάκη προσομοίαζε, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, «τόσο ως τοποθεσία και σκηνικό όσο και ως τραγικό μέλλον για την χώρα, με το σκηνικό που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το 2010».