Εντός της εβδομάδας αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί  ο ανασχηματισμός  με τον πρωθυπουργό να έχει σχεδόν καταλήξει στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο  κυβερνητικό επιτελείο.  Ωστόσο  τα ανοίγματα που έχει επιχειρήσει  έως τώρα, σε επίπεδο προσώπων, έχουν «ναυαγήσει».

Οι περισσότεροι, κυρίως οι εξωκοινοβουλευτικοί ή οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων στους  οποίους απευθύνεται,  αρνούνται  την … πρόσκληση επικαλούμενοι φόρτο εργασίας και άλλες υποχρεώσεις.   «Αφού δεν πήγαμε στον γάμο, πώς θα πάμε στην κηδεία;» αναρωτιούνται στις μεταξύ τους συνομιλίες  υπενθυμίζοντας ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αλ. Τσίπρας είχε πρόθεση  να κάνει «γενναίο ανασχηματισμό» αλλά κατέληξε  σε  μικρές παρεμβάσεις. 

Τότε είχε μείνει κενή η θέση του παραιτηθέντα  από το υπ. Οικονομίας  Δ.  Παπαδημητρίου, τον  οποίο αντικατέστησε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.  Δραγασάκης, ενώ ο Φ.  Κουβέλης  ορίστηκε  αν. υπουργός  Άμυνας  για να μετακινηθεί στο υπ.  Μεταναστευτικής  Πολιτικής ο Δ.  Βίτσας  λόγω του φιάσκου που είχε υποστεί το Μαξίμου  από τον  Γ. Μουζάλα με τους 8  Τούρκους  στρατιωτικούς. 

Την αποπεμφθείσα σύζυγο του  Δ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου είχε εγκαταστήσει  ο Ν. Ηλιόπουλος   και επιπλέον ο  αρχαιολόγος  Κ.  Στρατής είχε τοποθετηθεί  υφυπουργός  Πολιτισμού  για να κατευνάσει τα πνεύματα στο   Κεντρικό  Αρχαιολογικό Συμβούλιο  (υπόθεση  Ελληνικού) το  οποίο δεν  μπορούσε να συνεννοηθεί  ούτε  κατ΄ ελάχιστον με  την υπουργό Λυδία Κονιόρδου  που δεν  τόλμησε καν να αγγίξει ο πρωθυπουργός.   

Πρόσωπα  

Με δεδομένα, την τραγωδία στο Μάτι, την  ομιχλώδη  «έξοδο» από τα Μνημόνια, την έλλειψη «πάγκου» , τη ραγδαία  πτώση των ποσοστών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την πρότερη  πικρή εμπειρία του Φεβρουαρίου,  είναι  πολύ  πιθανόν να  μπουν στην  κυβέρνηση  

α)  ΣΥΡΙΖΑίοι της γενιάς του κ.  Τσίπρα

β) κάποιοι από τους  ΑΝΕΛ  που ξέρουν  ότι επίκειται το πολιτικό τους τέλος  και

γ) πρώην ΠΑΣΟΚοι ή Νεοδημοκράτες (σς λιγότερο αυτοί) που  ούτως ή άλλως δεν έχουν κανένα  μέλλον στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Πάντως,  υπάρχουν και κάποιοι  νουνεχείς που  συμβουλεύουν  τον Τσίπρα να μην αποτολμήσει «μεταγραφές» τύπου  Ραγκούση , Ξενογιαννακοπούλου ή  άλλων τέτοιων ΠΑΣΟΚων του  ΓΑΠ αναφέροντας ότι  τα πρόσωπα αυτά  έχουν κατεξοχήν ταυτιστεί με τα Μνημόνια και είναι υπαίτια  για την καταστροφή της χώρας.