Μπορεί η προσοχή της Πειραιώς να είναι στραµµένη στο αφήγηµα που θα προβάλλει η Ν.∆. από τη ∆ΕΘ και µετά, δεδοµένου ότι από το φθινόπωρο η χώρα εισέρχεται και επισήµως σε προεκλογική τροχιά, ωστόσο οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν όλο αυτό το διάστηµα σε πρώτη προτεραιότητα τη διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα κληθούν να βγουν µπροστά στην προεκλογική µάχη.

Παράλληλα µε την προετοιµασία των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, αλλά και τις ζυµώσεις της οµάδας υπό τον Νικήτα Κακλαµάνη για την εξεύρεση των κατάλληλων υποψηφιοτήτων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τα στελέχη της «γαλάζιας» προεδρικής αυλής ιχνηλατούν το τοπίο και για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του κόµµατος.

Εκτός από τους ήδη υπάρχοντες ευρωβουλευτές (εκτός κι αν υπάρξει κανένα  συγκλονιστικό απρόοπτο µε κάποιον εξ αυτών), είναι δεδοµένο πως θα συµπεριληφθούν στη λίστα εκπρόσωποι του ακαδηµαϊκού και τεχνοκρατικού γίγνεσθαι, ωστόσο το µεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στα προερχόµενα από τις κοµµατικές επάλξεις πρωτοεµφανιζόµενα πρόσωπα. Οπως έχει γράψει η στήλη στο παρελθόν, οι γνωρίζοντες βλέπουν ως ένα από τα µεγάλα φαβορί την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ είναι γνωστό το σενάριο-έκπληξη που είχε παίξει δυνατά για τον Βαγγέλη Μεϊµαράκη.

Τα δύο νέα ονόµατα που έχουν ακουστεί εσχάτως είναι αυτό του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου (στα πρότυπα της περίπτωσης του σηµερινού δηµάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, που ο πρώην πρωθυπουργός και κουµπάρος του, Κώστας Καραµανλής, είχε τοποθετήσει σε εκλόγιµη θέση), αλλά και του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιου Πέτσα.

Για τον τελευταίο, βεβαίως, πολλά θα εξαρτηθούν από το οργανόγραµµα, τις αρµοδιότητες και τις ισορροπίες που θα διαµορφωθούν στο εσωτερικό της Ν.∆., µε φόντο τις επικείµενες εκλογικές µάχες, µε τον ίδιο να δηλώνει πιστός στον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Για να ξέρετε πάντως, µετά την κατάτµηση της Β’ Αθήνας, που σε άλλους έδωσε φτερά και σε άλλους τα... έκοψε, υπάρχουν κάποιοι «γαλάζιοι» επίδοξοι πολιτευτές που θα έβλεπαν µε καλό µάτι την πιθανή εµπλοκή τους στη µάχη της ευρωκάλπης. Οσο για τις πιθανές εκπλήξεις, έχετε στον νου σας κάποια προερχόµενα από την Κεντροαριστερά στελέχη που φλερτάρουν εδώ και καιρό µε τη Ν.∆. του Κυριάκου. Λεπτοµέρειες, προσεχώς...