Οι Έλληνες διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ρωσία θα πρέπει να έχουν φύγει μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα τα όσα μεταδίδει του ρωσικού πρακτορείου Interfax.

Ο έλληνας πρεσβευτής στην Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις απελάσεις την περασμένη Δευτέρα, που σημαίνει πως οι ρωσικές Αρχές έδωσαν χρονικό περιθώριο περίπου μιας εβδομάδας για την απομάκρυνση των personae non gratae.

Το ελληνικό  ΥΠΕΞ αντέδρασε έντονα την Παρασκευή στη ρωσική απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «αυθαίρετη και εκδικητική», και λέγοντας πως «δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο». Η Ελλάδα, προσέθεσε το ΥΠΕΞ, «ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας».

Η Αθήνα στηλίτευσε επίσης τη διαφαινόμενη προσέγγιση της Μόσχας προς την Τουρκία, αναφέροντας πως «από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας […] δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια».