Φοβερό στραπάτσο υπέστη χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να... επιδείξει το ενδιαφέρον του για τα θύματα στο Μάτι. Κάτοικοι της περιοχής, που κανείς δεν ξέρει ποιον εκπροσωπούσαν και πως επελέγησαν, συναντήθηκαν μαζί του στο Μαξίμου.

Ένας-δύο εξ' αυτών μάλιστα τον είχαν συναντήσει (σ.σ. πάλι... τυχαία) πριν από 10 μέρες στα καμένα. Το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες στην Ηρώδου του Αττικού γεγονός που προκάλεσε εύλογες απορίες. «Οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι και δεν θέλουν να κάνουν δηλώσεις, παρά μόνον να συζητήσουν ουσιαστικά» διατείνονταν τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου.

Τελικώς αποκαλύφθηκε ότι δυο βδομάδες και πλέον μετά το «ολοκαύτωμα», κανείς δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από όσα είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια που καταγράφουν τις ζημιές βρίσκονται ακόμη στην αρχή της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Πέραν όλων των άλλων, οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων στην κατασκήνωση «Ε» , απέναντι από τις κατασκηνώσεις της Αστυνομίας, είναι πλημμελείς έως άθλιες. Κι αυτά τα έμαθε ο Τσίπρας την τελευταία κυριολεκτικώς στιγμή για αυτό και αποφάσισε να τερματίσει το πανηγύρι που ετοίμαζαν οι δικοί του.