Κάθε προηγούμενο «αφήγημα»-δικαιολογία καταρρίπτει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στα όσα έγιναν με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και την απόπειρα να μην χρεωθεί τίποτα η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, δήλωσε πως δεν πρέπει να βάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας γιατί είναι μόλις 44 ετών...

«Σε αυτή την ηλικία έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος» σημείωσε.

Κατά τα άλλα, συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί το 1/3 της σημερινής Βουλής «εάν μπούμε στην συζήτηση για προσωποποιημένη πολιτική ευθύνη», γιατί όπως είπε «αυτό θα ήταν μία πράξη που θα έδειχνε πραγματικά μία εντιμότητα σε αυτή την πολιτική θέση, θα έδειχνε μία στάση ευθύνης, διότι εδώ έχει συντελεστεί ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές δεκαετίες, έχει πάρα πολλές πλευρές -και οικονομικές πλευρές».

«Θα περίμενα, αν κανείς είναι ειλικρινής σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική και είναι πολλοί αυτοί και φτάνουν μέχρι τα όρια των ανώτατων αρχόντων, δεν είναι απλοί βουλευτές» τόνισε.

«Δεν είδα καμία παραίτηση το 2007 και ανάληψη πολιτικής ευθύνης, δεν είδα καμία παραίτηση με τη Ρικομέξ και τα κτίρια, τα οποία ήταν σάπια σε ολόκληρες γειτονικές του Λεκανοπεδίου, δεν είδα παραίτηση για τον τρόπο που χτιστήκανε τα ρέματα, μπαζώθηκαν οι θάλασσες στη Δυτική Αττική και την κάνανε την πίσω αυλή της Αττικής. Δεν είδα καμία παραίτηση, ούτε από δημάρχους, ούτε από συστήματα εξουσίας, ούτε από τους βουλευτές κι από πρωθυπουργούς ακόμη. Αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία είναι πάρα πολύ άχαρη, γιατί γίνεται πάνω στον πόνο πολλών ανθρώπων» παρατήρησε ο υπουργός.