Τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Δημοκρατία», να προσέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αρνείται οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εκδηλώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας η βούληση να συμμετέχουν χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με τις πυροσβεστικές, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πριν πάρει τις γνωστές φονικές διαστάσεις».

Το δημοσίευμα συνεχίζει ως εξής: «Κατά τις ίδιες πηγές, όμως, αυτό δεν κρίθηκε τελικά απαραίτητο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, δίχως να είναι σαφές ποιος είχε τον τελευταίο λόγο επ’ αυτού και ποια ήταν τα κριτήρια. Λέγεται ότι, στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης του κινδύνου, θεωρήθηκε καταρχάς ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο».

«Ακούγεται, ωστόσο, ότι ορισμένα από τα συναρμόδια –κυρίως «αριστερόστροφα»- κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν επιφυλάξεις και σε «ιδεολογικό επίπεδο» για τους συμβολισμούς», συμπληρώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.