Πυρά εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τη διαχείριση των πυρκαγιών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM».

Ο κ. Ψαριανός σημαίωσε ότι «η φωτιά ξεκίνησε στις 5 από το Νταού Πεντέλης κατέβηκε κάτω μέσα σε 1,5- 2 ώρες, ο πρωθυπουργός μετά από 4 ώρες που είχε τελειώσει η φωτιά ρωτάει τους υπεύθυνους και τους αρμόδιους που του περιγράφουν ότι είναι υπό έλεγχο η κατάσταση και ότι καλά πάμε ενώ είχε καεί το σύμπαν και έχει σβήσει η φωτιά, ρωτάει τι ώρα πετάνε τα Καναντέρ το πρωί. Είναι τραγικό!»

Ο βουλευτής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην Κινέττα, έκανε λόγο για «αυθαιρετούπολη». «Η Κινέττα είναι επίσης μια αυθαιρετούπολη όπως και το Μάτι, το Ζούμπερι, ο Άγιος Ανδρέας. Όλη η Αττική από τον Ωρωπό και το Λαύριο ως τα όρια της Κορινθίας είναι συνεχής οικισμός αυθαιρέτων. Η φωτιά στην Κινέττα που κατέκαψε τριπλάσια περιοχή από ότι στο Μάτι, κατοικημένη περιοχή πρόλαβαν εκεί έκαναν εκκένωση σπιτιών, το αντιμετώπισαν πιο σοβαρά. Σε μια πολύ μικρότερη φωτιά από της Κινέττας η φωτιά πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος και προσέξτε αφήσανε τη φωτιά να περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος και την κλείσανε μετά να μη μπορεί να διαφύγει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι «υπάρχει άγνωστος αριθμός αγνοουμένων, είναι πάνω από 100 οι αγνοούμενοι. Δεν υπάρχει καμιά καταγραφή αγνοουμένων, είναι τραγικό αυτό που γίνεται. Δεν θα γινόταν και στην τελευταία αφρικανική χώρα» ενώ σημείωσε ότι «οι 4 στους 10 πνίγηκαν. Κανείς δεν πέταξε σωσίβια, δεν σηκώθηκαν 5 ελικόπτερα με προβολείς να φωτίζουν τη θάλασσα».

Για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ανέφερε: «Άκουσα δεκάδες μαρτυρίες ανθρώπων όπως τις άκουσε και ο υπουργός Καμμένος που πήγε εκεί και με κυνικό ύφος τους είπε «καλά θα πάθετε που φτιάξατε αυθαίρετα» και το είπε και στο BBC ότι εδώ είναι μια αυθαιρετούπολη και ελπίζω να τους έγινε μάθημα. Αυτό περίπου είπε ο υπουργός Άμυνας στα Μέσα επικοινωνίας της παγκόσμιας ενημέρωσης. Είναι τραγικό. Διαμαρτύρονταν ανθρωποι και μόνο που δεν τους χαστούκισε».

Αναφορικά με την παραίτηση Τσίπρα, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε: «Όποιος έχει πρόβλημα συνείδησης και παραιτείται τον προϊστάμενο του τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια αν κάνει δεκτή ή όχι την παραίτηση. Αυτά τα θέατρα είναι παγκόσμια ντροπή για την Αριστερά, για αυτό το χώρο ευαίσθητων ανθρώπων που διαχειρίζεται τώρα τις ζωές μας και τη χώρα. Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες είναι ένα οργανωμένο έγκλημα, είτε με πράξεις είτε με παραλήψεις είναι οργανωμένο έγκλημα».

«Όπου έχουμε εμπρησμό, ακραία καιρικά φαινόμενα, 10 μποφόρ και αυθαιρετουπόλεις θα καείτε», αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι αρμόδιοι. Θα αφήσουν τον κόσμο να καεί επειδή είναι αυθαίρετη η δόμηση; Που δεν είναι αυθαίρετο το Μάτι, ήταν αυθαίρετο. Έχει νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία από 5 κυβερνήσεις και η τελευταία φρέσκια σφραγίδα είναι το ’17 του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα για να τσεπώσει τα φράγκα να προσλαμβάνει Καρανίκες και γκομενάκια, κατέληξε.