Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τον αριθμό των νεκρών αφού η ανακοίνωση δεν γίνεται από κάποιον επίσημο φορέα αλλά από άλλες πηγές με τους πολίτες και τα ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών και τους επίσημος φορείς που θα έπρεπε να το κάνουν, να σιωπούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 83. Από τη στιγμή εκείνη και για σχεδόν 24 ώρες δεν υπήρξε καμία αναθεώρηση και επικαιροποίηση του αριθμού.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ενημέρωσε ότι εξετάστηκαν 86 σοροί, τρεις παραπάνω από την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής,, χωρίς να υπάρχει πάλι καμία αναθεώρηση του αριθμού.

Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε ήταν μέσω ανεπίσημων πηγών που εξηγούσαν τι πήγε λάθος. Το λάθος ήταν ότι στις σακούλες περιλαμβάνονταν οστά τα οποία δεν ανήκαν στα ίδια πρόσωπα. Επίσημη ενημέρωση καμία.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ιατροδικαστή, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι κατέληξε άνδρας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 87. Επίσημη ενημέρωση καμία.

Το ίδιο μπάχαλο επικρατεί με τη γενικότερη ενημέρωση σχετικά με άλλα στοιχεία γύρω από την πυρκαγιά, η οποία ενημέρωση δεν γίνεται κεντρικά από την κυβέρνηση αλλά από επιμέρους υπηρεσίες. Καμία ενημέρωση για τον αριθμό των αγνοούμενων, παρόλο που οι πολίτες παραπέμπονταν στο 199 της Πυροσβεστικής και το 100 της Αστυνομίας, καμία ενημέρωση για τους τραυματίες, καμία ενημέρωση για τους νοσηλευόμενους, καμία ενημέρωση για τα σπίτια που καταστράφηκαν, καμία επίσημη ενημέρωση για τα στρέμματα δάσους που κάηκαν.

Αντί αυτών το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε μία συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Νίκου Τόσκα και των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, από την οποία τα μόνα που προέκυψαν είναι ότι δεν θα άλλαζαν τίποτα από όσα έπραξαν στη διαχείριση της κρίσης το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνέντευξη παρωδία αντί επίσημης ενημέρωσης και συγγνώμης προς τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων.