Για ρεσιτάλ θράσους κατήγγειλε την κυβέρνηση μετά την συνέντευξη-παρωδία που παραχώρησαν χθες οι υπουργοί Τζανακόπουλος και Τόσκας παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Η κ. Σπυράκη σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έδειξε ασέβεια προς τους νεκρούς και τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους με την χθεσινή τους εμφάνιση κατά την οποία… αυτόαποθεώθηκαν.  

«Στη ΝΔ από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζουμε την τραγωδία με απόλυτο σεβασμό. Σήμερα θέσαμε μια σειρά ερωτήματα που θα έθετε κάθε καλόπιστος πολίτης που θα ζητούσε απαντήσεις. Με ποιο σχέδιο διασώθηκαν οι άνθρωποι που έφτασαν στην παραλία; Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εδώ. Η κυβέρνηση δεν έκανε την δουλειά της.

Υπάρχουν ευθύνες και για εμάς η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Έχει ευθύνη ο κ. Τόσκας. Που δήλωσε ότι η παραίτησή του είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού, αλλά δεν τον Χθες η κυβέρνηση έδωσε ένα ρεσιτάλ θράσους με την συνέντευξη που παρέθεσαν οι υπουργοί της. Πρέπει να αποτυπώσουμε το πρόβλημα και να αποδώσουμε την ευθύνη.

Σημασία έχει να απαντηθούν τα ερωτήματα και να απαντηθεί γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με αξιοπιστία και αποτελεσματικά μια κρίση. Ας ζητήσει κάποιος συγνώμη για την κακή προετοιμασία και τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Ο πόνος μένει η τραγωδία αφήνει αποτύπωμα στην κοινωνία».