Πυρά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε «οσφυοκάμπτη» τον κ.Κοτζιά, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική, αλλά ταξίδια δημοσίων σχέσεων, τονίζοντας ότι είναι μία σοβαρή υπόθεση για να την έχει στα χέρια του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι επί των ημερών του στο ΙΣΤΑΜΕ το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε, τονίζοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς ήταν μία επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία πλήρωσε.

«Ο Νίκος Κοτζιάς ακολουθεί μία πολιτική που την έμαθε στην Ανατολική Γερμανία και τη Ρωσία και καμία σχέση δεν έχει με το δυτικό κόσμο. Είναι ένας οσφυοκάμπτης, είδε εξουσία που δεν είχε ξαναδει ποτέ και νομίζει ότι αν κάνει υπόκλιση στον Τραμπ ή αν πάει με τους Ίνκας στη Βολιβία γίνεται εξωτερική πολιτική. Αυτά είναι ταξίδια δημοσίων σχέσεων, δεν είναι εξωτερική πολιτική. Η εξωτερική πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση για να την έχει στα χέρια του ο κ.Κοτζιάς και την Άμυνα ο Πάνος Καμμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γρηγοράκος.

Σε ερώτηση για τη συνύπαρξή τους στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Γρηγοράκος απάντησε: «Ποτέ δεν συνυπήρξαμε, ήταν μία επιλογή του Γ. Παπανδρέου και την πλήρωσε. Τον ειχαμε και στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν ξέρω τι έχει συμβεί με αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά έχουν σταλεί στον εισαγγελέα».

Αναφορικά με κακοδιαχείριση, ανέφερε ότι «τα χρόνια του Κοτζιά, το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε. Δεν πρέπε να τα δούμε όλα αυτά;»

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε άπειρο τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την κρίση στις σχέσεις με την Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να διαλύει μία ισχυρή φιλία με τη Ρωσία, ανεξαρτήτως του τι έχει παιχτεί τον τελευταίο καιρό». Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα «έχει χάσε τις συμμαχίες της», τις οποίες αυτόν τον καιρό τις χρειάζεται.