Την κατάργηση του θεσμού των θεματικών γραμματέων και φυσικά την απομάκρυνση των κομματικών στελεχών που έχει ορίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις θέσεις αυτές προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, έστειλε ένα μήνυμα και προς την Κομισιόν, για την οποία εδώ και καιρό στη ΝΔ θεωρούν ότι κάνει τα στραβά μάτια στους κομματικούς διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια διοίκηση.

Παίρνοντας τον λόγο πριν λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

«Δεν αναγνωρίζουμε, δεν νομιμοποιούμε και θα καταργήσουμε την επόμενη ημέρα της εκλογής μας στην κυβέρνηση την περιττή και κομματικά καθοδηγούμενη πυραμίδα των θεματικών γραμματέων. Αυτό είναι μήνυμα που απευθύνεται εντός και εκτός Ελλάδας».

Προανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού καταργήσει τους θεματικούς γραμματείς στα υπουργεία, θα έχει λιγότερους γενικούς γραμματείς, οι οποίοι δεν θα έχουν συγκεκριμένη θητεία. Θα πρόκειται για «πολιτικά στελέχη που θα κληθούν να υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης και των υπουργών που τους εποπτεύουν», υπογράμμισε.

«Δεν θα αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.