Στα περίφημα… «μπάνια του λαού» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους μετά τη συζήτηση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. «Θα πάτε για πρόωρες εκλογές;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον κ. Τσίπρα για να λάβουν την αποστομωτική απάντηση «να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο».

Πέραν της πολιτικάντικης έκφρασης του Αλέξη Τσίπρα, η συνεδρίαση αφορούσε τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον χώρο που ανοίγεται μετά το Eurogroup. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές, το οικονομικό επιτελείο θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν φοροελαφρύνσεις και θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να τάξει νέες παρεμβάσεις στην οικονομία υπέρ του κοινωνικού συνόλου μαρτυρά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό ενόψει εκλογών βλέποντας τη διαφορά από την Νέα Δημοκρατία να καθηλώνεται σε διψήφιο ποσοστό.

Σημειώνεται ότι η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να συνεδριάσει και την ερχόμενη εβδομάδα.