Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στις ελληνορωσικές σχέσεις. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ προχωρήσει σε απελάσεις γενικά διπλωματών, φροντίζει πάντοτε στην εξωτερική της πολιτική να κρατάει ισορροπίες. Ακόμα και όταν το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα ακολούθησε τη Δύση στο θέμα των κυρώσεων κατά των ρωσικών προϊόντων ακόμη και τότε η Ελλάδα είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της ότι ανήκει στο στρατόπεδο αυτό αλλά δεν διαρρηγνύει τους δεσμούς της με καμία χώρα πολύ περισσότερο με τη Ρωσία. Εδώ το παρατράβηξαν το σκοινί και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν δίνεται μια εξήγηση δηλαδή τι ακριβώς συνέβη, τι έκαναν οι άνθρωποι αυτοί; Αυτά τα οποία λέγονται είναι θολά και περίεργα, διαψεύδονται δε από όλους ...»

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι δεν υπάρχει ρωσική εμπλοκή: «Δεν έχω αποδείξεις για κάτι, ακούγοντας δε τον κ. Τζανακόπουλο να λεει 'υπήρξε κάτι, το θέμα θεωρείται λήξαν' πώς θεωρείται λήξαν έχεις απελάσει Ρώσους διπλωμάτες; Με κάποιο τρόπο πρέπει να ενημερώσουν δεν λεω να τα κάνουν φεϊγβολάν, όταν δημιουργείται μια τέτοια κρίση ενημερώνεις τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ερωτηθείσα αν τάσσεται υπέρ του να γίνει δημοψηφίσματα για το ζήτημα των Σκοπίων: «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας πηγαίνει συνεχώς σε μυστικές συναντήσεις και υπέγραψε για λογαριασμό της Ελλάδας ουσιαστικά ασκώντας μυστική διπλωματία. Ούτε ενημέρωσε κανέναν, όλα γίνανε εν ριπή οφθαλμού ξαφνικά για αυτό λεω ότι τα δίνει όλα. Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι αφού έφτασε σε αυτό το σημείο έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα διότι δεν έχει και τη δεδηλωμένη άρα θα έπρεπε να πάει στο λαό αλλά από εκεί και πέρα εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα έπρεπε να λυθεί τώρα και με αυτό τον τρόπο. Δεν καταλαβαίνω όλες αυτές τις κινήσεις γιατί ο κ. Τσίπρας ας έλεγε με το εμπάργκο ότι 'επαναφέρετε τον ψυχρό πόλεμο' και έχει φέρει τον ψυχρό πόλεμο μέσα εδώ. Δεν έπρεπε να τεθεί αυτό το δίλημμα αλλά από την ώρα που το θέτεις ας το απαντήσει ο λαός. Τώρα τι να γίνει δημοψήφισμα, τώρα το θέμα είναι πως θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας.»