Πολλές συζητήσεις και αρκετές επικρίσεις προκάλεσε ένα μισοτελειωμένο tweet του λογαριασμού που χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα το απόγευμα της Δευτέρας και σίγουρα δεν ενέπιπτε στα επικοινωνιακά καθήκοντα των εκπροσώπων του Σώματος. 

Ο λογαριασμός, ακόμη κι αν δεν έχει το «σήμα γνησιότητας» που συνηθίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ο επίσημος που χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα για να αναρτήσει τα δελτία Τύπου που υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του (όπως μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ανατρέχοντας σε όλα τα υπόλοιπα tweet). 

Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας, ο λογαριασμός ανάρτησε το εξής μήνυμα: «Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό». 

Το tweet σταματούσε εκεί. Το μυστήριο εξηγείται αν δει κανείς τον τίτλο ανακοίνωσης τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας για ομιλία Κουρουμπλή.

«Οι κινήσεις μετά το μνημόνιο θα δείξουν το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό τρέμει η αντιπολίτευση» ήταν ο τίτλος του δελτίου τύπου, στο οποίο προφανώς κάποιος που χειρίζεται τον λογαριασμό του Λιμενικού πήγε να παραπέμψει -διαφημίζοντας έτσι το κυβερνητικό αφήγημα.