Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ant1, ο Ελληνας πρεσβευτής Ανδρέας Φρυγανάς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, όπως μεταδίδει το Sputnik. Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, καθώς φέρεται να προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Να θυμίσουμε πως το Interfax, την Πέμπτη, ανέφερε πως «παγώνουν» οι συζητήσεις για τις προετοιμασία της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, το φθινόπωρο.