Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, συμμεριζόμενος τις διαμαρτυρίες των μικρών φαρμακοποιών, που καταγγέλλουν τακτική συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής τονίζει στην ερώτησή του ότι έχουν φθάσει στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα ισχυρά φαρμακεία γίνονται ισχυρότερα και τα μικρά οδηγούνται σε λουκέτα, αφού τα περιορισμένα αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά διοχετεύονται στα μεγάλα φαρμακεία.

Σε άλλο σημείο της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του επισημαίνει:

«Οι ελλείψεις, οι οποίες καταγράφονται καθημερινά, αφορούν σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ακόμα και τα πιο απλά ή και φτηνά φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία. Πλέον, οι εταιρείες διοχετεύουν στην ελληνική αγορά τα προϊόντα τους με το σταγονόμετρο.

Επιλέγουν να κάνουν εξαγωγές κι έτσι να αυξάνουν το κέρδος τους».

Τα ερωτήματα που απηύθυνε ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι τα ακόλουθα:

Έχετε την πολιτική βούληση να επιβάλετε μια πολιτική που να περιορίζει ή να απαγορεύει τις εξαγωγές για να υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα ανελλιπώς στην Ελληνική αγορά;

Γιατί δεν έχετε ζητήσει να γίνει έλεγχος στις εταιρείες για τα αποθέματα που έχουν και φυσικά να ελεγχθούν γιατί αποσύρουν τα σκευάσματά τους από την Ελληνική αγορά;