Σε οριστική κατάργηση του επιδόματος θερινών τμημάτων προχώρησε σήμερα στη Βουλή με την τροποποίηση του Κανονισμού της έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Νίκου Βούτση. Η κίνηση έχει κυρίως συμβολικό, χαρακτήρα ενόψει μάλιστα της έναρξης των θερινών τμημάτων την προσεχή Δευτέρα. Κι αυτό γιατί όσες φορές η Βουλή μπήκε σε λειτουργία θερινών τμημάτων τα τελευταία χρόνια , με απόφασή τους οι βουλευτές δεν έλαβαν τη σχετική αποζημίωση. Η ρύθμιση, παρόλα αυτά κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής διεκδίκησης από κανέναν στο μέλλον.

Αν κάτι πάντως προκάλεσε αίσθηση ήταν η απόφαση του κ. Βούτση να παγώσει τη μονιμοποίηση 68 ειδικών φρουρών οι οποίοι υπηρετούν στη Βουλή από την Προεδρία του Απόστολου Κακλαμάνη. Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή αυτή είχε διακομματική στήριξε με τους περισσότερους να μιλούν για δίκαιο αίτημα ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε αναβολή λόγω θορύβου που προκάλεσαν δημοσιεύματα: «Ζητώ να παγώσει. Δεσμεύομαι απολύτως ότι θα επιλυθεί στην προσεχή αναθεώρηση Κανονισμού, το Φθινόπωρο.Ενδεχομένως θα λένε για άλλους «κόκκινους» του Βούτση, κι εγώ δεν θα μπορώ να κυκλοφορώ στον δρόμο. Με πιάνει κόσμος που εύλογα θέλει και το παιδί του να βρει δουλειά. Πώς μπορώ να έχω τόση πίεση και να απολογούμαι;» είπε.

Μεταξύ των άλλων αλλαγών , βρίσκεται και η επανέκδοση από τη Βουλή πλέον περιοδικού με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και τις δράσεις της Βουλής . Ο κ. Βούτσης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής μιλώνατς για επιθέσεις οι οποίες έχουν δόλο, με στόχο την απαξίωση του πολιτικού κόσμου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως τουλάχιστον επί της θητείας του δεν γίνονται κομματικές προσλήψεις. “Παλαιότερα υπήρχαν εποχές «πελατειακής νοοτροπίας. Τα δημοσιεύματα που διαβάζω αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν με

τρόπο παραπλανητικό την εικόνα των υπηρετούντων στη Βουλή και προκαλούν την αίσθηση

πως έχουν γίνει αθρόες προσλήψεις. Δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά στην πραγματικότητα. Αν κάτι συνέβη, είναι η πρόσληψη με συμβάσεις καθαριότητας απευθείας από τη Βουλή, εκείνων που απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια μέσω συνεργείων εργολάβων (πρόκειται, όπως ανέφερε, για σχεδόν 60 άτομα)”.

Ο Πρόεδρος μάλιστα μίλησε για ελλείψεις στη Βουλή οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και κατόπιν διαγωνισμού.