Περισσότερα από 300 άτομα παρευρέθηκαν στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε τη Δευτέρα το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕΑΣΜ) στην Καβάλα, με κεντρικού ομιλητές τους κ.κ Βασίλη Κικίλια, Γιώργο Κουμουτσάκο και Μακάριο Λαζαρίδη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, επιχείρησε μια «σύνδεση» του αισθήματος ασφάλειας μέσα σε μια χώρα με την Ανάπτυξη αλλά και τη Δημοκρατία. «Πώς μπορεί να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα στην οποία δεν αισθάνεται ασφαλής;», αναρωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν βήματα προς τα… πίσω και στον τομέα της Ασφάλειας. Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στις δύο βιομηχανίες που λειτουργούν στην Καβάλα, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα, φέρνοντάς τις ως παράδειγμα μιας «εύθραυστης» ισορροπίας που σχετίζεται με την ασφάλειά τους, αφού σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής ενέργειας, ο τόπος θα μπορούσε να «γυρίσει σε έναν οικονομικό μεσαίωνα».

Από τη δική του πλευρά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μια «ανεύθυνη» εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία καλούνται να «πληρώσουν» οι πολίτες της Ελλάδας. Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας «στάθηκε» ιδιαίτερα στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονοματοδοσία της πΓΔΜ χαρακτηρίζοντάς την εθνικά επιζήμια και καταστροφική για τη χώρα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν φρόντισε ούτε καν να «χρησιμοποιήσει» περασμένες διπλωματικές επιτυχίες της χώρας ως «όπλο» για να πετύχει κάτι καλύτερο για τη χώρα μας.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε πως «Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση εγκαινίασε μια πολιτική υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, προφασιζόμενη την ανάγκη συνεργασίας με τους γείτονές μας. Δεν διαφωνούμε με το πρόσχημα που επικαλείται. Αντιθέτως μάλιστα. Δεν μπορούμε όμως να δεχόμαστε λύσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρούν να λύσουν. Ούτε να εκχωρούμε την ιστορία αιώνων για τα συμφέροντα άλλων. Ούτε να καταστήσουμε κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκείνους που οι ίδιοι δηλώνουν Σλάβοι. Η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμένος είναι εθνικά απαράδεκτη».

Τέλος, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΑΣΜ, Γιάννης Παπαγεωργίου, που έκανε λόγο για «εφιαλτική διακυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε γεγονός ότι πρέπει να σταματήσουμε την μοιρολατρία ότι για όλα ευθύνονται μονίμως οι ξένοι και να παλέψουμε για να φτιάξουμε την Ελλάδα και πάλι δυνατή. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου τοποθέτησε τον ρόλο του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης ως think tank που στόχο έχει την ενεργοποίηση των «υγιών» δυνάμεων της Ελλάδας για ένα καλύτερο αύριο για όλους και κάλεσε τους πολίτες να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον τους συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στην εκδήλωση του ΚΕΑΣΜ στην Καβάλα, μεταξύ άλλων, έδωσαν εκπρόσωποι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ΑΜ-Θ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Κώστας Αντωνιάδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου και Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Κώστας Γάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο τ. δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο πολιτευτής του Ποταμιού Γιάννης Εριφυλλίδης κ.ά.