Την πρωτοφανή δικαιολογία πως «κάναμε αυτό που μας είπε η Νέα Δημοκρατία» χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για να δικαιολογήσει την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αλλάζουν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών αποδομώντας τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ πριν καν από την ψήφισή του .

Η συνεδρίαση άρχισε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη σε προφανώς δυσχερή θέση καθώς χθες υπερθεμάτιζε υπέρ της αποσύνδεσης αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών να ζητά τον λόγο για να δικαιολογήσει για ποιο λόγο τώρα η Βουλή θα πρέπει να αλλάξει τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Παραμένει ως θέση μας ότι οι αυτοδιοικητικές θα πρέπει να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Όμως πρέπει να δούμε πως θα μεταβούμε ομαλά στο νέο καθεστώς».

Ο κ. Βορίδης μας ότι από τη μία αποσυνδέουμε τις αυτοδιοικητικές από τις εκλογές και από την άλλη ότι συμπτίπτουν με το τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι πράγματι η μετάβαση πρέπει να γίνει στο καθεστώς διαχωρισμού με ομαλό τρόπο και την πρώτη φορά οι εκλογές να γίνουν όπως τις γνωρίζαμε” είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και εν μέσω ειρωνικών χειροκροτημάτων από τα έδρανα της Ν.Δ πρόσθεσε: «Βλέπετε ότι η κυβέρνηση ακούει και εσάς. Βλέπετε ότι είμαστε ανοικτοί στις δημιουργικές προτάσεις».