«Ό,τι σέβεται τους θεσμούς, είναι δεξιό. Δεν είναι κεντρώο. Εμείς λέμε ότι για το καλό του τόπου πρέπει να κινηθούμε δεξιά», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της Βουλής, γίνεται… Πρόεδρος, του νέου πολιτικού φορέα, που ιδρύει δεξιά της Δεξιάς μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο, πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Δημήτρης Καμμένος, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί το όνομα του κόμματος», ενώ σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τάκης Μπαλτάκος έχουν «παίξει μπάλα» στην πολιτική και στο χώρο της δεξιάς παράταξης και έχουν αρκετή εμπειρία. Ανέφερε ότι, πέρα από τον ίδιο, που θα έχει την θέση του Προέδρου και τον κ. Μπαλτάκο που θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος «υπάρχουν κι άλλα ονόματα, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμη».

Για τις ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «με τα κόμματα στα δεξιά, υπάρχουν επαφές. Δεν θα έχουμε καμία επαφή με ακραίους τύπου Χρυσή Αυγή» και συμπλήρωσε: 

«Αν δεν μονιάσουμε μεταξύ μας, θα μας φάνε οι αριστεροί. Η αριστερά έχει αριστερή ατζέντα.  Την είδαμε ποια είναι. Π.χ. ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, μόνο δημόσια Πανεπιστήμια ή υπέρ του ασύλου».    

Στόχος του κόμματος και προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο είναι το θέμα της Μακεδονίας. Θα ζητήσουμε δημοψήφισμα για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Γι’ αυτό και μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός μας θα δεχθούμε και θα επιδιώξουμε συζητήσεις και επαφές με όλους εκτός από όσους έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Πρέσπες».

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν δημιουργείται το κόμμα, προκειμένου να είναι οι «προνομιακοί» συνομιλητές με τον κ. Μητσοτάκη.