Έχουμε κάνει αξιολόγηση στη σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση η οποία έχει βελτιωθεί από την έναρξη της διακυβέρνησης δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφερόμενος στο ερωτηματολόγιο του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπουργούς: «Εμείς έχουμε έτσι κι αλλιώς κάνει την αξιολόγηση και αφορά και τη σχέση που έχει το κόμμα με την κυβέρνηση, και μιλάω για την αποτελεσματικότητα που υπάρχει στη συνεργασία τους, και θεωρώ ότι αυτό έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από την έναρξη της διακυβέρνησης.»

Σε ερώτηση για το αν το «βαθμολόγιο» αυτό θα το λάβει υπόψη του ο πρωθυπουργός για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό: «Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη γνώση και δεν χρειάζεται μόνο αυτό. Είναι γνώστης στο τι χρειάζεται, πότε χρειάζεται να γίνουν ορισμένα πράγματα και από εκεί και πέρα η αρμοδιότητα είναι του ίδιου του πρωθυπουργού πότε, αν και κάτω από ποιους όρους γίνεται και πρέπει να γίνει ένας ανασχηματισμός. Όταν θέλεις να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα της συλλογικότητας.»

Αναφορικά με την τροπολογία της ΝΔ για την ακύρωση του νόμου για τη μείωση των συντάξεων: «Η πολιτική στρατηγική της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη. Πρώτο δεν στήριξε και δεν αποδέχτηκε τα μερίσματα τα οποία δώσαμε, μιλάει ευθέως για εργασιακές σχέσεις διαφορετικής μορφής και τώρα έρχεται και μιλάει για τις περικοπές όταν έχει κάνει 22 περικοπές συντάξεων.»