Σε σκληρό ύφος απαντά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη στις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας για την παρουσία της στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως ο κ. Τσίπρας «ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα», .

Και τονίζει: «Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος  και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».

Η βουλευτής της ΝΔ κλείνει τη δήλωσή της, προτρέποντας τον κ. Τσίπρα «να μην ανησυχεί», λέγοντας: «Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».