Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός που δεν κουβαλά παθογένειες του παρελθόντος, είπε στα Παραπολιτικά 90,1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

«Χθες δόθηκε η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός που δεν κουβαλάει αυτές τις παθογένειες του πολιτικού λόγου που στη μεταπολίτευση έχουν δώσει «αναστήματα πολιτικά» όπως είναι ο κ. Τσίπρας και οι άλλοι λαϊκιστές. Για μένα η εικόνα του κ. Μητσοτάκη η χθεσινή στη Βουλή δείχνει την ποιότητα του πρωθυπουργού που θα έχουμε στην επόμενη κυβέρνηση. Το ότι κατάφερε και όλο αυτό το ρύπο που εξέμεσε ο πρωθυπουργός, το ρύπο της ψευτιάς, της ανειλικρίνειας, της υποκρισίας, της χρήσης μιας προπαγάνδας η οποία στο παρελθόν μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιείται δήθεν με την επίκληση εφημερίδων οι οποίες έχουν καταστήσει πρακτική κυρίαρχη στην ενημέρωση του ελληνικού λαού τη χρήση αναληθών γεγονότων. Όπως αυτά που έγραφε η συγκεκριμενη εφημερίδα στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός για τις δήθεν συναντήσεις που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τη Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στους οποίους δήθεν επέστησε την προσοχή ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει η Γερμανία στις απαιτήσεις Τσίπρα. Αυτά είναι ψεύδη ασύστολα, είναι συκοφαντίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί χθες είδα τον αρχηγό μας να δείχνει ποιο πραγματικά είναι το πρόσωπο του καινούργιου πρωθυπουργού που θα έχει σε λίγο η Ελλάδα. Ενός έντιμου, ασυμβίβαστου πολιτικού που δεν πτοείται από αυτού του είδους τις πρακτικές που στην Ελλάδα η Αριστερά τις έχει κατά κόρον χρησιμοποιήσει».

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει η ΝΔ από τον Άρειο Πάγο και τις Ενώσεις Δικαστών να παρέμβουν για το θέμα των προαναγγελιών διώξεων: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω επιλεκτική χρήση των δικαστικών θεσμών και κινητοποίηση τους και ενεργοποίηση τους επιλεκτικά μόνο για τις καταγγελίες ή για αυτά τα οποία φέρνει στο φως η κυβέρνηση. Εγώ μένω ακόμα με το παράπονο γιατί δεν έσπευσε κανένας Εισαγγελέας να κάνει προκαταρκτική εξέταση κατ’ επείγουσα για τις καταγγελίες που έκανε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ελληνικού οργανισμού διαστήματος. Μέχρι τώρα κανένας Εισαγγελέας δεν έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση τη στιγμή που με την οποιαδήποτε αναφορά στο λόγο του κ.Κοτζια ή του οποιουδήποτε άλλου υπουργού της κυβέρνησης σπεύδουν όλοι οι Εισαγγελείς να οργανώνουν ελέγχους επί ελέγχων εναντίον προσώπων που επιλεκτικά στοχεύονται από την κυβέρνηση.

Αυτά που είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης είναι ενδεικτικά του ζόφου που επικρατεί στους χώρους της δικαστικής εξουσίας του κράτους. Εδώ υπάρχει μια τρομοκρατία, υπάρχει μια διάκριση, ένας απαράδεκτος διαχωρισμός των δικαστών σε ημετέρους και σε αντιπάλους, καθημερινά γίνονται στα δικαστήρια πράγματα για τα οποία δεν μπορεί κανένας πια, δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής. Πιστεύω ότι και η ΝΔ έχει υποχρέωση σε μια μετωπική σύγκρουση κατά του παρακράτους, έχει χρέος η ΝΔ να ορθώσουμε μέτωπο. Δεν μπορεί πλέον να πει η ιστορία με το παρακράτος που πλέον ξέρουμε το πρόσωπό του, με όλους αυτούς τους τύπους τους κουκουλοφόρους, τους Ρουβίκωνες οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούν το σημερινό παρακράτος που ενισχύει ή κατά κάποιο τρόπο βοηθάει την κυβέρνηση να παραπλανάει ή να δημιουργεί περισπασμούς επικοινωνιακούς όταν τα πράγματα φτάνουν σε ένα κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα.»

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι η πιο ντροπιαστική συμφωνία που έγινε ποτέ, είναι η μεγαλύτερη παραχώρηση που έγινε εις βάρος εθνικών συμφερόντων που κανένας από τους Συριζαίους δεν εννοεί να αντιληφθεί και όλοι λένε αηδίες περί δήθεν ενός θέματος που επί 25 χρόνια ελίμναζε λες και το ιρλανδικό θέμα που είναι 150-200 χρόνια δεν είναι ζήτημα που έπρεπε να έχει λυθεί... Τα εθνικά θέματα λύνονται τότε και μόνο τότε όταν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις οι πολιτικές και οι τεχνικές για μια δίκαιη λύση των προβλημάτων. Είναι η μεγαλύτερη ντροπή που υπήρξε ποτέ στα χρονικά αυτής της πολιτείας κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και φοβούμαι ότι έπεται και συνέχεια στα θέματα που έχουν σχέση με την Τσαμουριά και στις συμφωνίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε πια να τα ανεχόμαστε.»