Σφοδρή επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε συγκροτήματα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και που όπως είπε «έχουν συκοφαντήσει κατ' επανάληψη  τη σύζυγο του Μαρέβα Μητσοτάκη αν και γνωρίζουν οτι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο από την εισαγγελέα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη δευτερολογία του είπε χαρακτηριστικά « Εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συμφέροντα που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου. Εφθασαν να λένε ότι εγώ και η σύζυγός μου δεν είμαστε σε διάσταση, αλλά το χρησιμοποιήσαμε για να κρύψουμε περιουσιακά στοιχεία».

Ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό λίγο πριν κλείσει την ομιλία του είπε «Να μην αναφερθείτε ξανά στο όνομα της συζύγου μου, στοχοποιήθηκε επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα δικά σας συμφέροντα. Σταματήστε να την ταλαιπωρείτε.
Στη σύζυγό μου έχει γίνει φορολογική έρευνα και οι αρμόδιοι έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα. Από τη στιγμή που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο σας απαγορεύω να ξαναμιλήσετε για το θέμα αυτό. Είναι και άνανδρο από ένα σημείο και πέρα και πρωτοφανές
Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνατε για το θέμα της συζύγου μου».