Υπογραμμίζοντας πως η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup «επισημοποιεί την υποταγή για τα επόμενα 45 χρόνια», ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής τόνισε στη συζήτηση για την Ελλάδα την Τετάρτη πως η «επίσημη λήξη του τρίτου Μνημονίου δεν σημαίνει τον τερματισμό λιτότητας και επιτροπείας».

«Η συμφωνία του Eurogroup επισημοποιεί την υποταγή στις αντιλαϊκές πολιτικές των υπερβολικών πλεονασμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συντριβής εργασιακών δικαιωμάτων, για τα επόμενα 45 χρόνια» είπε.

«Στο όνομα του χρέους με τα τρία Μνημόνια επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό η πιο σκληρή λιτότητα το πιο καταστροφικό οικονομικό και πολιτικό πείραμα όλων των εποχών σε περίοδο ειρήνης. Όχι βέβαια για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Αλλά όπως ομολόγησαν οι προκάτοχοι του κ. Σεντένο και του κ. Μοσκοβισί, δηλαδή, ο κ. Ντάιζεμπλουμ και ο κ. Ρέν, για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το Ευρώ» είπε.

Σημειώνοντας πως «το τρίτο μνημόνιο επιβλήθηκε με τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα του 2015 είχε απορρίψει την βαρβαρότητα των πολιτικών σας», είπε, απευθυνόμενος σε Πιέρ Μοσκοβισί και Μάριο Σεντένο, πρόεδρο του Eurogroup: «Πάνω σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πανηγυρίζετε».

«Αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για δημοκρατία και  αξιοπρέπεια για το μέλλον των παιδιών του, να αγωνίζεται για να ξεφύγει από τη φυλακή της νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατέληξε ο ευρωβουλευτής.