Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το πρωί στις 8:30 ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου σχετικά με τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος.

Με την κυβερνητική πλειοψηφία να έχει πέσει στους 152 εξαιτίας της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζουν οι ΑΝΕΛ, ο Π.Καμμένος είχε πει την Κυριακή πως αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία στο Σκοπιανό θα αποχωρήσει - με τα συνήθη... μπρος πίσω από το κόμμα του, βουλευτές του οποίου προσπάθησαν να τα μαζέψουν στη συνέχεια, λέγοντας πως «απλώς» θα αποσύρουν τους υπουργούς τους. 

Ακόμη και αν τα όσα λέει ο Π.Καμμένος πρέπει να ενταχθούν στην απέλπιδα προσπάθειά του να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει δεδομένης της οργής απέναντι στους ΑΝΕΛ, και ακόμη κι αν αποτιμάται ως... δευτερεύον πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει πέσει στους 152 βουλευτές, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. 

Σε αυτό προστέθηκε και η απουσία του συγκυβερνήτη από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα - ο οποίος, πάντως, βρήκε τον χρόνο να πάει σε τελετή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.