Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άκουσε τον συγκυβερνήτη του να λέει πως αν φέρει τη συμφωνία στο Σκοπιανό θα αποχωρήσει - με τα συνήθη... μπρος πίσω από τους ΑΝΕΛ, βουλευτές των οποίων προσπάθησαν να τα μαζέψουν στη συνέχεια λέγοντας πως «απλώς» θα αποσύρουν τους υπουργούς τους. 

Ακόμη και αν τα όσα λέει ο Π.Καμμένος πρέπει να ενταχθούν στην απέλπιδα προσπάθειά του να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει δεδομένης της οργής απέναντι στους ΑΝΕΛ, και ακόμη κι αν αποτιμάται ως... δευτερεύον πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει πέσει στους 152 βουλευτές, η εικόνα μιλάει από μόνη της. 

Και εντάθηκε από την απουσία του συγκυβερνήτη από το Υπουργικό Συμβούλιο - ο οποίος, πάντως, βρήκε τον χρόνο να πάει σε τελετή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. 

Όλα αυτά όμως η κυβέρνηση επιλέγει να τα αγνοεί: Όπως φάνηκε και από τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένει στη γραμμή που έχει κρατήσει μέχρι στιγμής, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση να... καταγράφει τη μία νίκη μετά την άλλη. 

Τα όσα επαλαμβάνει ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, περί «καθαρής εξόδου» -αγνοώντας επίσης την προδιαγραφόμενη σφιχτή μεταμνημονιακή εποπτεία- έχουν αρχίσει να συμπληρώνονται με τη δημιουργία ενός ολόκληρου επικοινωνιακού πλαισίου που θέλει να αντιπαραβάλλει το ΣΥΡΙΖΑ ως εισηγητή «φιλολαϊκών» πολιτικών απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει υπαινιγμούς για ελαφρύνσεις στις περικοπές συντάξεων ή άλλα μέτρα που τα μεταμνημονιακά δεσμά απομακρύνουν. Εσχάτως δε αυτό έχει εμπλουτιστεί και με την απόπειρα ταύτισης της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά. 

Το κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι έτσι έχει αρχίζει ήδη να «πουλάει» το επικοινωνιακό αφήγημα με το οποίο σκοπεύει να πάει με στόχο την επόμενη εκλογική μάχη.