Θα περίμενε κανείς πως στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα ασχολείτο με την χάραξη κυβερνητικής πολιτικής. 

Αντ΄αυτού όμως, μεγάλο μέρος από εκείνα στα οποία επικεντρώθηκε αφορούσαν τον... πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας - σαν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθορίζει την πολιτική της χώρας και, κατ' επέκταση, σαν να ασκεί ο πρωθυπουργός... αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Αυτό έγινε ακόμη σαφέστερο ακόμη και από το ότι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού στο Twitter ανήρτησε «κατά πυράς» μηνύματα αμέσως μετά το Υπουργικό το απόγευμα, που αφορούσαν αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδού λοιπόν πώς το twitter του πρωθυπουργού εξάντλησε το όριο των 270 χαρακτήρων για να ενημερώσει από το υπουργικό συμβούλιο για... τον Κ.Μητσοτάκη:  

«Όσο θα απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο και όσο η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης θα γίνεται πολιτική πράξη και δράση, τόσο οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές θα γίνονται πιο ορατές και σαφείς».

«Με τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και του ασφαλιστικού συστήματος ή με τις απολύσεις γιατρών, την διάλυση του δημοσίου τομέα και την ρήτρα πέντε προς ένα που θέλει ο κος Μητσοτάκης;»

«Με την ανάκτηση των ρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων και αύξηση του κατώτατου μισθού ή με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και κατάργηση του οχταώρου; Με ένα δημόσιο αποτελεσματικό και ανταποδοτικό στην κοινωνία ή με το γενικευμένο outsourcing του που θέλει ο κος Μητσοτάκης;»

«Βλέποντας ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει κάτι δραματικά επικίνδυνο: Να ασπαστεί την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία τον τράβηξε η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο».

«Η Νέα Δημοκρατία χάνει κάθε διεθνή αξιοπιστία και μεταλλάσσεται πυρηνικά, όμως, με αυτή την πολιτική επιλογή εκτρέφει φασιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, που -αν και περιθωριακοί- νιώθουν τώρα πιο ασφαλείς να βγουν ξανά από τις κρυψώνες τους».

«Αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του κου Μητσοτάκη. Η πολιτική συμμαχία μιας ακραίας δεξιάς που θέλει να αφήσει μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να επιβάλει στην Ευρώπη την πιο αντικοινωνική ατζέντα».