Σε ρεσιτάλ υποσχεσεολογίας επιδόθηκε, για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός που προσπάθησε να «κουκουλώσει» το χθεσινό ουσιαστικό ρήγμα με τον εταίρο του, Πάνο Καμμένο, αναλώθηκε σε νέες υποσχέσεις και επιθέσεις ενάντια στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έταξε αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση φορολογικών συντελεστών, στήριξη κοινωνικού κράτους, μερίσματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, πιο φιλικό κλίμα για τους επενδυτές και στήριξη νησιών μέσω του μειωμένου ΦΠΑ.

Κάλεσε δε, τα μέλη της κυβέρνησής του να προσδιορίσουν και να συγκεκριμενοποιήσουν τι σημαίνει καθαρή έξοδος για τους πολίτες χωρίς, όμως, να ακολουθήσει στην πράξη αυτά που ο ίδιος εισηγήθηκε.

«Η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου θα στέκεται στα πόδια της. Οι κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν θα αποφασίζουν οι ίδιες τα μέσα της πολιτικής για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει: «έχουμε ακούσει για τέταρτο μνημόνιο και νέες δυσβάσταχτες δεσμεύσεις. Η Αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό και την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, ανέφερε: «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τον κ. Σαμαρά στον δρόμο του δήθεν πατριωτισμού», χωρίς να πει κουβέντα για την ουσία της συμφωνίας.