Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκε ο Παναγιώτης Βλάχος -της κίνησης «Μπροστά», η οποία εκφράζει και σημαντικό τμήμα της νεολαίας του κόμματος- λέγοντας πως «η επιλογή της συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν μονόδρομος» 

Η κίνηση «Μπροστά» διαμηνύει πως η ίδια σκοπεύει να μείνει στο ΚΙΝΑΛ και να παραιτηθεί από τη ΜΕΣΥΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αν αποφασιστεί αποχώρηση.  

 «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι', σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Στην ομιλία του στη ΜΕΣΥΑ τόνισε: «Από τη στιγμή λοιπόν που το Ποτάμι, φίλες και φίλοι δεν ηγεμόνευσε ιδεολογικά στον προοδευτικο χώρο, η επιλογή της συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν μονόδρομος. Άλλωστε ο πλούτος και η σύνθεση ιδεών είναι αυτο που αλλάζει τις κοινωνίες, όχι το άθροισμα προσωπικών πολιτικών επιλογών και "στρατιωτών". Η συνεργασία στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήρθε χωρίς κόπο, αλλά μέσα από οδυνηρά εκλογικά αποτελέσματα. Ειδικά για ένα νεοϊδρυθέν κόμμα που ήταν άφθαρτο, αλλά με μειωμένη πια εκλογική επιρροή».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, θα τερματιστεί σύντομα» υπογράμμισε, λέγοντας: «Αν σήμερα αποφασίσουμε επιστροφή στο χθες, το Μπροστά δεν θα συνεχίσει στο Ποτάμι και εμείς θα παραιτηθούμε από τη ΜΕΣΥΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο. Οι αξίες του Ποταμιού, του κινήματος για την εργασία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, δεν θα χαθούν. Θα τις συνεχίσουμε στο Κίνημα Αλλαγής, με τις δεκάδες χιλιάδες συμμάχους μας».

«Όσοι μείνουμε εκεί, θα γίνουμε μια γροθιά. Όσοι θέλετε να έρθετε, θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε. Για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη απο τον εθνολαϊκισμό του μισους και του διχασμού» τόνισε.