Συνθήματα εναντίον των ΑΝΕΛ, με ανάλογες σκηνές και κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φώναξε η πορεία στη Θεσσαλονίκη εναντίον της συμφωνίας στο Σκοπιανό.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κινήθηκε επί της Τσιμισκή, με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς την οδό Αριστοτέλους με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν κάτω από τα γραφεία των κομμάτων.

Στη συνέχεια σταμάτησαν για λίγα λεπτά κάτω από το προξενείο της ΠΓΔΜ και φώναξαν συνθήματα κατά της γειτονικής χώρας και των πολιτών της.

Έπειτα έφτασαν στην Αριστοτέλους, όπου έκαναν στάση κάτω από τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των κομμάτων και των στελεχών τους, ζητώντας την παραίτησή τους. Ακόμη, κατέβασαν και έκαψαν ένα πανό του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήταν αναρτημένο στο άγαλμα Βενιζέλου. Ύστερα συνέχισαν την πορεία τους επί των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Νίκης.

Το απόγευμα, υπενθυμίζεται, στόχος αποδοκιμασιών είχαν γίνει οι Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παρασκευόπουλος προερχόμενοι στην εκδήλωση στο δημαρχείο - όπου ακούστηκαν και συνθήματα εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη.

«Τεταμένη» συνάντηση με αντιεξουσιαστές

Παράλληλα, σε ξεχωριστό σημείο, εκδηλώθηκε ένταση μεταξύ της πορείας και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δημητρίου Γούναρη, συναντήθηκε με κάποια άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Οι δύο πλευρές άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα και απειλές η μία εναντίον της άλλης. Δυνάμεις των ΜΑΤ δημιούργησαν φραγμό ανάμεσα στις δύο ομάδες και δεν υπήρξε συμπλοκή. Τελικά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητές την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον πρώην υπουργό, Νίκο Παρασκευόπουλο.
Παράλληλα, αντιεξουσιαστές είχαν πραγματοποιήσει αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00.

Δείτε το βίντεο από το voria.gr: