Επεισοδιακή ήταν η υποδοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις Σέρρες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης. Τόσο κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνου, δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών φώναζαν ρυθμικά «προδότες! προδότες!», «φύγετε!», «πρώτη φορά φΑσιστερά».

«Προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναζαν και την ώρα που κατευθυνόταν στην εξέδρα. Εκείνος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να σταθεί κανονικά στην εξέδρα των επισήμων δίπλα στις τοπικές Αρχές. Οι συγκεντρωμένοι δεν σταματούσαν να αποδοκιμάζουν τον υπουργό κάθε φορά που χειροκροτούσε στην παρέλαση.  

Αλλά και οι δηλώσεις που έκανε έγιναν υπό το «Μακεδονία ξακουστή». Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι «όλοι είμαστε πατριώτες», προκάλεσε τους πάντες να μάθουν την ιστορία της οικογένειάς του, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ό,τι καλύτερο για τη χώρα, δίνει πολλά στοιχεία από αυτά που διεκδικούσαμε πολλά χρόνια».  

Σε αντίθεση με τον κ. Κουρουμπλή καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος. Ο υπουργός σχεδόν έφυγε από την «πίσω πόρτα» για να γλιτώσει τα χειρότερα, και υπό αυστηρή συνοδεία αστυνομικών. Κατευθύνθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας για τη δεξίωση.

Το κλίμα ήταν βαρύ στην πόλη των Σερρών από την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστό ότι θα έρθει υπουργός της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βουλευτής Σερρών, δεν παρευρέθη στην εκδήλωση.