Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε απόψε την 3η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «'Αρης και Λίλιαν Βουδούρη» του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», στο Πικέρμι, επισημαίνοντας την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι συμπληρώνουν το έργο του Κράτους σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία μας και τον Λαό μας.

«Χωρίς την συμβολή τους δεν ξέρω αν αυτή η κοινωνία, μέσα σ' αυτές τις συνθήκες που ζήσαμε κι εν μέρει ακόμα ζούμε -εύχομαι όχι για πολύ- θα είχε αντέξει και θα είχαμε αποφύγει την κοινωνική έκρηξη» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι στοιχειώδες χρέος από την πλευρά του να συμπαρίσταται και να αναδεικνύει το έργο όλων εκείνων όπως η «Εστία» και το Ίδρυμα «'Αρη και Λίλιαν Βουδούρη», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το Ίδρυμα μένει πιστό στο πνεύμα του 'Αρη και της Λίλιαν Βουδούρη, τους οποίους-όπως ανέφερε- είχε την τύχη να τους γνωρίσει πολύ πριν βρεθεί στον χώρο της πολιτικής, τον καιρό που ήταν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, ποτέ δεν υπέστειλε την σημαία του Ανθρωπισμού και σημείωσε ότι για την Ελλάδα πριν απ΄ όλα ήταν και είναι ο 'Ανθρωπος.

«Κι αυτό παραμένει, και θα παραμένει πάντοτε. Γιατί αυτή είναι η διαφορά μας και, το κυριότερο, αυτό μπορούμε με τον τρόπο, με τον οποίο ζούμε, σ΄ αυτόν τον δύσκολο Κόσμο, να διδάξουμε ή να εμπνεύσουμε και σε άλλους, ιδίως στο πλαίσιο της μεγάλης μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.