Φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου. Ο πρωθυπουργός είχε ολοκληρώσει την συνάντησή του με νέους Ελληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που ζουν και δουλεύουν στο Λονδίνο. 

Φεύγοντας, συγκεντρωμένοι Έλληνες στο απέναντι πεζοδρόμιο τού φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο. Διακρίνονται ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας (στο ίδιο πεζοδρόμιο με τους συγκεντρωμένους), ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αντώνης και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δανάη Μπαδογιάννη και Τάκης Παυλόπουλος.

Τόσο ο κ. Χουλιαράκης όσο και ο βουλευτής Κ.Δουζίνας επιχείρησαν να συνομιλήσουν με τα άτομα που ήταν εκεί. «Η διαπραγμάτευση θα μπορούσε να είναι και Σλαβομακεδονία;» ρωτάει τον βουλευτή ένας νεαρός. Αλλά πριν εκείνος προλάβει να απαντήσει, επεμβαίνει ένας άλλος άνδρας: «Όχι γιατί η ιδεολογία που πιστεύει είναι Μακεδονία (σ.σ. ως όνομα για τα Σκόπια εννοεί). Η Μακεδονία είναι ελληνική ό,τι και να κάνετε» συνεχίζει.

Ο Κ. Δουζίνας αποχωρεί αφού διάλογος δεν μπορεί να γίνει και ο άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε συνεχίζει να φωνάζει: «Για την ελληνική γλώσσα, μην ανησυχείτε, θα τα πούμε στον ΟΗΕ. Ο γιος μου θα πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και θα λέει «ο πατέρας μου είναι Έλληνας» και θα νομίζουν ότι είναι από τα Σκόπια. Έχετε κότσια να μας μιλήσετε κιόλας για Ιστορία».

«Ντροπή στην κυβέρνηση, προδότες», φωνάζει ο άνδρας με τη μαύρη μπλούζα που πριν είχε μιλήσει για… κρεμάλες.

Τελικά, με την επέμβαση ενός αστυνομικού, οι δυο άνδρες αποχώρησαν από το σημείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε σε καμία στιγμή της όλης έντασης. Αρκέστηκε να χαμογελάσει αμήχανα, μπήκε στο αυτοκίνητο και αναχώρησε.

 Δείτε όλο το βίντεο: