Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής πως η απόφαση του Eurogroup ήταν μία «ανεπαρκής ρύθμιση, πολύ υποδεέστερη των υποσχέσεων που είχε λάβει η χώρα το 2012».

Συγκεκριμένα, ο Ν.Δένιας ανέφερε, μιλώντας επί της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης με θέμα «Πλήρης αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού – Ωφελήθηκαν μόνο 23 επιχειρήσεις»:

* Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προσέρχεται στο Ζάππειο όταν έχει κάτι να ανακοινώσει κι όχι όταν θέλει κάτι να υποσχεθεί.

* Ως βήμα ανεκπλήρωτων υποσχέσεων χρησιμοποιεί τη Θεσσαλονίκη, το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" και ως "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

* Όμως και βάσει όσων υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ανακόλουθη.

* Το Ζάππειο, με το βάλε - βγάλε τη γραβάτα του κ. Τσίπρα, ήταν μια ακόμη φιέστα εντυπώσεων.

* Στην πραγματικότητα η απόφαση του Eurogroup ήταν μια ανεπαρκής ρύθμιση, κατά πολύ υποδεέστερη των υποσχέσεων που είχε λάβει η χώρα από το Φθινόπωρο του 2012.

* Αναρωτάται κανείς πώς η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων από "επιμήκυνση του σχοινιού για να κρεμασθούμε", έγινε πηγή ζωής και αναζωογόνησης της χώρας!

* Το Νοέμβριο του 2014 στο Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια με το ν.4307/2014.

* Ο νόμος προέβλεπε διαγραφή οφειλών 50% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη ως αντιπολίτευση, υπονόμευσε την εφαρμογή του αφού υποσχόταν "σεισάχθεια" και εκπτώσεις 100% των οφειλών.

* Ο δικός σας, ισχύων νόμος 4469/17 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών απέτυχε λόγω της εγγενούς ανεπάρκειάς του.

* Είχαμε εξ αρχής σημειώσει κατά τη συζήτησή του στη Βουλή ότι ήταν γραφειοκρατικός, ότι κατέληγε στα δικαστήρια κλπ.

* Σε 63 δισ. ευρώ έφθασε τον Ιούνιο του 2016 το ύψος των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και σήμερα είναι 53 δισ. ευρώ, περίπου όσο τον Ιανουάριο του 2014.

* Έχουμε περίπου 53 ρυθμίσεις, δηλαδή ποσοστό 0,013% των αιτήσεων, ώστε με αυτό το ρυθμό το πρόβλημα ίσως επιλυθεί έως το έτος 3007!

* Οφείλατε να είχατε λάβει υπ’ όψιν όσα σας λέγαμε το 2017, όταν ψηφιζόταν ο νόμος και να τον διορθώνατε.

* Έχουμε μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολλαπλάσια του ανεκτού.

* Χρειαζόμαστε υγιείς επιχειρηματικούς φορείς, ικανούς να δεχθούν ξένες άμεσες επενδύσεις, ώστε κι οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και οι θέσεις εργασίας να διασωθούν.